Historie

Selskapet ble etablert som Haugesund Dieselpumpe-service i 1953. Eier fram til 1980 var Haugesunds Slip med historie tilbake til begynnelsen av 1900 tallet.

I de første 30 årene bestod selskapet sin virksomhet i overhaling av diesel innsprøytning utstyr basert på CAV og Simms.

I 1987 skiftet selskapet navn til Dp-service AS. I løpet av 1980-tallet ble vi mer og mer spesialister innen filtrering. Sammen med bl.a. Norsk Hydro sine aluminiumsverk fant vi fram til  filterløsninger som forbedret levetiden dramatisk for verkenes dieselmotorer og hydrauliske anlegg.

I 2005 overtok Dp-service AS Filterteknikk AS i Oslo og skiftet samtidig navn til   DP Filterteknikk AS. Vi ble nå norsk distributør for Donaldson Filtration og Mann & Hummel industrifilter, to av verdens største filterkonsern. Vårt selskap er i dag et av landets største innen filter ettermarkedet på motor og hydraulikk.

Vårt selskap leverer også elektriske startmotorer, dynamoer og batterier til dieselmotorer. Vi har også spesialisert oss på levering av AlfaLaval-deler til maritime kunder.

Våre viktigste kunder er maskinentreprenører, den tyngre industri, transport og rederier.

Hovedkontoret er i Tysvær kommune, 10 km øst for Haugesund. Vi har også et eget salgskontor og lager i Oslo i tillegg til forhandlere rundt om i landet.